Aviskommentarer enige: Kina-salg bra for Ekornes

Kommentarartikler i Dagens Næringsliv, Finansavisen og Nett.no er samstemte i at et salg av Ekornes til kinesiske Qumei Home Furnishing er bra.

Vil kjøpe Ekornes: Om kineserne kjøper 100 prosent vil Ekornes bli tatt av børsen, men det er også mulig at møbelkonsernet fortsetter på børs med Qumei som største eier.   Foto: Nils Harald Ånstad

Næringsliv

Dagens Næringsliv sin kommentaror peker på at det lokale eierskapet i møbelindustrien allerede er utvannet og at man etter hvert begynner å få erfaring med kinesiske oppkjøp.

– De fungerer dårlig som skrekkhistorier, heter det på DN.no.

I Finansavisen skriver Trygve Hegnar at han tror Ekornes-aksjonærer vil selge.

– Det er sikkert vemodig for noen, men det viktigste i Norge er at det er muligheter til å bygge opp nye bedrifter, som også kan selges en gang, og da er det bra at kinesisk kapital og kompetanse er tilgjengelig, heter det.

Flere saker om Ekornes-salget

I likhet med DN trekker Nett.no-kommentaren fram erfaringene fra svenske Volvo som Kina-eid og mener flytting av produksjon fra Norge til Kina er lite realistisk.

– Dessuten er det det internasjonale varemerket Stressless som er attraktivt for Qumei Home Furnishing Group, ikke en kinesisk produsent, skriver Nett.no som også påpeker at den neste største eieren, det spanske investeringsfondet Alantra, ikke har takket ja til tilbudet.


Sykkylvingane spente på kva som no vil skje med Ekornes

Vel å sjå positivt på oppkjøpet

– Viss det kinesiske oppkjøpet kan føre til auke i salet, så er vi meir enn klare til å auke produksjonen.

 

Frå kjellaren til Kina

«Eit lite stykke Sunnmøre»

Ekornes er meir enn ei vanleg industribedrift for sunnmøringen. Derfor riv det i den sunnmørske gründersjela om møbelflaggskipet blir kinesisk.