Økning i antall reisende fra Vigra:

– Dette tyder på at både bedrifts- og privatøkonomien blir bedre

I mai måned reiste 99.713 passasjerer fra Ålesund lufthavn. Det er en økning på 2,6 prosent fra samme periode i fjor.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Arkivfoto/Staale Wattø

Næringsliv

Innlandstrafikken økte med 3,2 prosent og utenlandstrafikken økte med 1 prosent i mai.

– Jeg er veldig fornøyd med denne økningen. Spesielt når det blir satt i sammenheng med hvordan det har gått med andre flyplasser. Det sier Lufthavnsjef Tor Hånde ved Ålesund lufthavn.

Det er ikke bare for mai måned flyplassen har opplevd en økning. Ifølge Hånde har det vært en stabil økning siden september 2017.

Fornøyd Flyplassjef Tor Hånde sier seg godt fornøyd med oppgangen i antall reisende.  Foto: Arkivfoto/Arne P. Andersen

 

– Fra 2015 og frem til september 2017 har det nærmest stått på stedet vil, men nå har det begynt å ta seg opp igjen, selv om det ikke er en dramatisk økning, forteller Hånde, som mener dette tyder på at både bedrifts- og privatøkonomien er på bedringens veg etter oljeprisfallet for noen år tilbake.

Så langt i år har antall passasjerer som har reist over Vigra økt med 4,7 prosent. Innlandstrafikken har økt med 3 prosent og utlandsflyvninger har økt med 10,7 prosent.

Populært med Polen og Litauen

Ifølge Hånde har det vært en jevn økning på innenlandsreiser fordelt på flyvninger til Oslo, Bergen og Trondheim, uten at noen av byene pekes ut som mer populære enn resten. På utenlandsreiser derimot er det to flyvninger som skiller seg ut. Nemlig Gdansk i Polen og Kaunas i Litauen.

– Det er disse strekningene som virkelig drar utenlandstrafikken opp, sier Hånde som spår en periode med slakk oppgang i reisetall fremover.