Havyard med ny kontrakt på brønnbåt

Den nye brønnbåten blir søsterskipet til allerede eksisterende «Havtrans», «Namsos», og «Steigen» hos Norsk Fisketransport (NFT).  Foto: Havyard Group

Næringsliv

Havyard signerte torsdag kontrakt om levering av en brønnbåt til Norsk Fiskeritransport (NFT). Det opplyser bedriften i en pressemelding. Brønnbåten blir Havyards bygg nummer 147 og vil være identisk med en brønnbåt levert tidligere.

– Vi endrer ikke vinneroppskriften! Og det var enkelt å velge Havyard igjen: Godt samarbeid, høy kvalitet og et sluttprodukt som er akkurat slik vi vil ha det, sier Oddleif Wigdahl, administrerende direktør i NFT i pressemeldingen. Skipet skal leveres i juni 2020.

Fra pressemeldingen heter det at NFT har frist til sommeren 2019 med å benytte seg av opsjonen på ytterligere ett fartøy av Havyard Design 587.

Havyard Group har følgende fem forretningsområder: Fish Handling, Power and Control, Ship design and Solutions, Shipbuilding Technology og Production and Services. Alle disse blir involvert i leveransen.

– Brønnbåtbygging er komplisert, og vi hadde en del tekniske utfordringer da vi bygde Namsos for NFT, men som igjen resulterte i et meget godt levert Steigen. At NFT ønsker en 100% lik brønnbåt som søsterskipet Steigen sier veldig mye om hvor bra resultatet ble. I disse nye brønnbåtene er det mye utvikling av teknologi, og tilpasninger for at skipet skal være så funksjonelt som overhode mulig og ha den aller beste fiskevelferden.  Vår kombinasjon av fagfolk, og samarbeidet på tvers av forretningsområdene gjør at vi kan levere akkurat dette. Jeg ser frem til å videreutvikle det gode samarbeidet med NFT i nye prosjekt, sier administrerende direktør i Havyard Group, Geir Johan Bakke i meldingen.