Island Offshore gjekk på nederlag om permitteringar:

Reiarlag tapte i Arbeidsretten - trur dommen gjer at norske verft og leverandørar misser oppdrag

Island Offshore og reiarlagsforbundet gjekk på nederlag mot fagforeining i Arbeidsretten. Men Island Offshore-sjefen fryktar norske verft og leverandørar vil tape på sikt.

Tapte: Island Offshore fekk ikkje medhald i Arbeidsretten i striden om permitteringar av tilsette på riggavtalen. – Eg trur folk flest har liten sympati med arbeidstakarar som skal ha denne ordninga under lange periodar «i land», samstundes med at arbeidsgjevar ikkje har inntekt, seier administrerande direktør Håvard Ulstein. Reiarlaget fekk i vår på plass ei ny finansiering, etter å ha slitt med å betene gjelda i lengre tid. Leiinga har argumentert med at dei vil sikre arbeidsplassane på lengre sikt. Arkivbilde  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Torsdag kom avgjerda i tvistesaka mellom fagforeininga Safe og reiarlaget Island Offshore saman med Norges Rederiforbund. Eit fleirtal på fem av sju dommarar i Arbeidsretten gav Safe i all hovudsak medhald for deira syn.