Styreleder og visekonsernsjef i Ulstein Group, Tore Ulstein, peker på at Rolls-Royce er en stor og viktig aktør innen det maritime globalt, og utrolig viktig innenfor den maritime klynga.

Stor, norskeid aktør

– Når Norge nå tar et sterkt grep for et så viktig område gjennom Kongsberg så er det et grep som vitner om et langsiktig eierskap. Kongsberg er en stor norskeid aktør gjennom norske eierinteresser gjennom staten som nå viser en økt satsing innen havrommet.Enda viktigere, sett fra vår side, er at nå får Kongsberg en ekstra tung fot innen det maritime. Vi håper at vi ser en sterkere representasjon innenfor Kongsberg maritime på Sunnmøre, og at de også gjør grep i forhold til lokalisering av sin ledelse innenfor det maritime.

Bør flytte

– Jeg kunne tenkt meg at de tar konsekvenser av kjøpet og flytter ledelsen til Ålesund og gjerne NMK, sier Tore Ulstein til Sunnmørsposten.Han peker på at nærhet til miljøet har vært viktig for utvikling av den maritime klynga.

– Gjennom oppkjøpet har de fått et nytt tyngdepunkt. Det vil være et godt signal om de flyttet ledelsen av Kongsberg Maritime til Sunnmøre, sier Ulstein.