Krillbåten som Stig Remøy mista da selskapet gikk konkurs og som Røkkes Aker Biomarine kjøpte, sto mandag i full fyr i havna Montevideo i Uruguay, melder Fiskeribladet.

Aker BioMarine opplyser til Fiskeribladet at brannen ble varslet klokken 8:36 mandag norsk tid og at selskapet umiddelbart aktiverte responseteamet. Ved19.30-tida melder selskapet av skipet er stabilt ogsituasjonen under kontroll etter at brannen ble slukket.

– En av Aker BioMarines ansatte ved skipet ble røykeksponert, fraktet til sykehuset og tilstanden er god og stabil. Alle andre mannskap er i god behold. Brannmannskapet er om bord på skipet og jobber med å få kontroll over brannen, sier kommunikasjonsdirektør Katrin Berntsen i Aker BioMarine til avisa.

Aker BioMarine kjøpte tråleren på tvangsauksjon fra det konkursrammede selskapet Emerald Fisheries, eid av Remøy.

Krilltråleren har vært gjenstand for en strid som nå skal for retten.

Striden står om den patenterte krillfabrikken om bord. Røkke mener han også kjøpte krillpatenten, mens Remøy har svart at disse ikke er eid av det konkursrammede selskapet Emerald Fisheries, men av selskapet Rimfrost Technologies.

Fiskeribladet skriver at tråleren har vært en kontinuerlig utgiftspost for Aker BioMarine, med unntak av inntektene fra et fire ukers forskningstokt i Sørishavet.