Konkurranse, rettsstrid og samarbeid:

Tror på vekst sammen med tidligere «fiender» i Rolls-Royce

Som leder for den eneste Kongsberg-bedriften i «Rolls-Royce-farvann» ser Steinar Aabelvik fram til en framtid sammen med sine tidligere konkurrenter.

Pluss i fjor: Administrerende direktør Steinar Aabelvik i Kongsberg Evotec forteller at 2017-tallene først blir levert i slutten av juli, men han sier fjoråret ga et lite overskudd – og at volumet fortsatt er lavt. Selskapet sleit med underskudd i møte med oljefallet, men har de siste årene vært tilbake på pluss-sida.  Foto: Marius Rosbach

Næringsliv

Kongsberg Evotec i Ulsteinvik er som en enslig svale i et distrikt med Rolls-Royce Marine-avdelinger på alle kanter. Med utsikter til å høre innunder den samme Kongsberg-paraplyen, kan det ligge an til forandringer for administrerende direktør Steinar Aabelvik og de andre ansatte.