Ålesund-selskap med storkontrakt på linebåt

Acel har kapret en kontrakt som innebærer levering av et hybrid framdriftssystem til linebåten MS «Geir».

Stor kontrakt: Acel-ansatte (fra venstre) Martin Skåravik, Kjell-Christian Krohn Dale og Marius Granlien i arbeid med kontrakten som omtales som betydelig av selskapet.   Foto: Acel

Næringsliv

Det er rederiet H.P. Holmeset i Haram som skal bygge det som skal bli Norges største linebåt ved Vaagland Båtbyggeri i Halsa.

Flere lokale leverandører er med på prosjektet som er designet av Skipsteknisk i Ålesund - og nå er det klart at også Ålesund-selskapet Acel får oppdrag med fiskebåten.

Kontrakten innebærer komplett elektroinstallasjon, utstyrsleveranse og ingeniørarbeid som blant annet inkluderer en batteripakke på 270 kWh. Dette skal spare driftsutgifter og gi større fleksibilitet i drifta. Verdien på kontrakten blir ikke opplyst.

Acel-selskapene har rundt 120 ansatte og hovedkontoret ligger i Ålesund. Regnskapet i 2017 viste en økning i omsetningen til 175 millioner kroner og et overskudd før skatt på drøyt 16 millioner kroner.


Rekordår for Skipsteknisk

Skipsteknisk i Ålesund og administrerende direktør Hans Ove Holmøy kunne notere flere rekorder i regnskapet for i fjor.

 

Designet av Skipsteknisk AS i Ålesund

Holmeset bygger ny linebåt

Rederiet H.P. Holmeset i Haram skal bygge sin fiskebåt nummer åtte. Nye "Geir" blir den største linebåten i norsk fiskerinæring.

 

Nye kontrakter til Brunvoll

Brunvoll har signert kontrakter på framdrifts-, manøvrerings- og kontrollsystem til tre linebåter. Leveransene vil skje innen første kvartal 2019 og ha en samlet verdi på ca. 21 millioner kroner.

 

Får stadig flere internasjonale prosjekt

Til sammen har Acel-gruppa nå en omsetning på 220 millioner kroner.

Ny «MS Geir»: Haram-rederiet H. P. Holmeset skal bygge den nye linebåten som er designet av Skipsteknisk i Ålesund. Illustrasjon: Skipsteknisk