Savai Design har meldt oppbud og mandag åpnet Sunnmøre tingrett konkurs i Ålesund-selskapet.

Det er Louise Angelica Riise og Lena Riise, gift med henholdsvis John Arne og Bjørn Helge Riise, som står bak selskapet som nå har sett seg nødt til å kaste inn håndkleet.

Åpnet i 2016

Riise-fruene åpnet butikk i Kongens gate i Ålesund sentrum i 2016. De satset på salg av møbler og interiør både fra butikken – som fungerte som «showroom» - og på nett.

I sommer ble det opplyst at butikken skulle stenges og det ble annonsert med opphørssalg.

Samtidig ble det kjent at John Arne og Louise Angelica Riise hadde flytteplaner.

Les flere bysaker på vår Ålesund-side

Underskudd og tapte penger

Etter en omlegging av drifta, var det nyåpning av butikken i desember i fjor. Regnskapet viser at inntektene økte kraftig fra rundt 1,6 millioner i 2016, til nærmere fire millioner kroner i 2017. Likevel endte drifta med et underskudd på 360.000 kroner.

Regnskapet for 2017 viser at egenkapitalen i stor grad er gått tapt og at selskapet har en gjeld på rundt 1,3 millioner kroner.

I oppbudsbegjæringen er det vist til den generelle økonomiske situasjonen i selskapet, som årsak til konkursen, ifølge bostyrer Jahn Waage Aurdal.

Advokaten har fått oppdraget med å gjennomgå konkursen, men hadde tirsdag lite ny informasjon i saken. Første skiftesamling er planlagt 1. oktober og frist for å melde krav til boet er satt til 24. september.