Solstadfarstad leverte et underskudd før skatt på drygt 1,3 milliarder kroner etter første halvår i år. Det kommer fram i kvartalsrapporten som ble lagt fram i en børsmelding seint onsdag.

Underskuddet er en kraftig forverring fra resultatet første halvår i fjor. På Oslo børs reagerte markedet med å sende verdien på aksjen ned med rundt 7,5 prosent tidlig på dagen.

I første halvdel av 2017 gikk selve drifta med 11 millioner i underskudd, men på grunn av andre forhold endte selskapet likvel opp med et overskudd før skatt på nær 1,2 milliarder.

Inntektene i første halvår i år økte også stort, fra knappe 1,3 milliarder i 2017, til 2,2 milliarder i første halvår 2018. Årsaken er økt aktivitet i Nordsjøen og nye kontrakter i Brasil og Australia.

For 2. kvartal endte underskuddet før skatt på 780 millioner kroner av en omsetning på 1,35 milliarder.

Solstadfarstad-ledelsen skriver at de ser bedring i alle marked, men at ratenivået fortsatt er utfordrende. De skriver videre at den økonomiske situasjonen følges nøye og at de vurdere ulike løsninger for å bedre situasjonen – både salg av skip, strategiske samarbeid og ytterligere konsolidering.

Offshorerederiet er blant verdens største etter sammenslåingen av Farstad Shipping, Deep Sea Supply og Solstad Offshore i fjor.