Store tap og børsras for Solstadfarstad

Første halvår endte med et kjempeunderskudd for offshorerederiet.

Konsernsjef Lars Peder Solstad. Arkivbilde 

Næringsliv

Solstadfarstad leverte et underskudd før skatt på drygt 1,3 milliarder kroner etter første halvår i år. Det kommer fram i kvartalsrapporten som ble lagt fram i en børsmelding seint onsdag.

Underskuddet er en kraftig forverring fra resultatet første halvår i fjor. På Oslo børs reagerte markedet med å sende verdien på aksjen ned med rundt 7,5 prosent tidlig på dagen.

I første halvdel av 2017 gikk selve drifta med 11 millioner i underskudd, men på grunn av andre forhold endte selskapet likvel opp med et overskudd før skatt på nær 1,2 milliarder.

Inntektene i første halvår i år økte også stort, fra knappe 1,3 milliarder i 2017, til 2,2 milliarder i første halvår 2018. Årsaken er økt aktivitet i Nordsjøen og nye kontrakter i Brasil og Australia.

For 2. kvartal endte underskuddet før skatt på 780 millioner kroner av en omsetning på 1,35 milliarder.

Solstadfarstad-ledelsen skriver at de ser bedring i alle marked, men at ratenivået fortsatt er utfordrende. De skriver videre at den økonomiske situasjonen følges nøye og at de vurdere ulike løsninger for å bedre situasjonen – både salg av skip, strategiske samarbeid og ytterligere konsolidering.

Offshorerederiet er blant verdens største etter sammenslåingen av Farstad Shipping, Deep Sea Supply og Solstad Offshore i fjor.


Enighet mellom Solstadfarstad og kreditorer

Solstadfarstad ble enige med långivere og fikk positiv respons på børsen.

 

Bourbon blir ikke lengre størst:

Lager verdens største offshorerederi – verdt 10 mrd.

Med 245 skip i flåten blir Tidewater og Gulfmark verdens største rederi på oljeservice.