Rolls-Royce-utstyr til havfarm og brønnbåt

Rolls-Royce Marine har fått to nye kontrakter med Nordlaks i Stokmarknes.

Havfarmen skal brukes til lakseoppdrett og vil bli 385 meter lang og 60 meter bred. Illustrasjon: Nordlaks/NSK Ship Design 

Næringsliv

Utstyrsleverandøren skal levere propeller – såkalte TT1100-thrustere – til en stor havfarm som skal plasseres utenfor Hadseløya i Nordland. Thrusterne fra Rolls-Royce skal brukes til å sirkulere vann og det blir første gang selskapet leverer propeller leveres til et slikt prosjekt.

Rolls-Royce Marine har også kapra kontrakt på fire LNG-motorer, propeller og system for dynamisk posisjonering til en brønnbåt som skal frakte laksen fra havbruket til anlegg på land. Brønnbåten vil ha mulighet til å frakte opptil 600 tonn levende fisk, ifølge en pressemelding mandag.


To på Nor-Fishing:

– Her møter vi nye kjennskap og potensielle kundar

Tett på 100 av dei 500 utstillarane kjem frå Møre og Romsdal.

 

Rolls-Royce-utstyr til ny offshorerigg

Fikk kontrakt på motorer og propeller til Singapore-rigg.