Det skal ha vært flere interessenter til å ta over boet, og i helga ble det klart at Jotunfjell Partners trolig blir de nye eierne av kjeden.

– Ja, det stemmer. Vi har funnet en kjøper, sier bostyrer Nils Holger Koefoed til Sunnmørsposten.

Det betyr at butikkene både i Ålesund, Molde og Førde drives som normalt inntil videre.

Fem ansatte på Moa

Foreløpig er det ikke klart om noen av butikkene legges ned som en del av den videre prosessen.

– De nye eierne må ta stilling til om de ønsker å ha med alle butikkene videre, forteller Koefoed.

De fem ansatte ved Ålesund-butikken ved Amfi Moa øst, har derfor fortsatt en jobb å gå til framover.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med den lokale butikklederen som opplyser at de ansatte har ikke lov til å uttale seg til pressen i forbindelse med konkursen.

(saka fortsetter under)

Venter på klarsignal

Heller ikke de nye eierne kan si noe sikkert i dag om hvordan framtida ser ut for de ulike butikkene.

– Etter en konkurs vet man aldri hva som skjer, så dette blir en slalåmløype de neste ukene, sa Bjørn Leiknes, som er partner i Jotunfjell Partners, til Dagens Næringsliv i helga.

Selskapet vil kjøpe varelager, driftstilbehør, rettigheter til varemerke og nettbutikk fra selskapet som ved utgangen av fjoråret hadde 154 årsverk.

– Vi ser helt klart et potensial. Hvis ikke, hadde vi ikke gjort dette. Nå jobber vi med å få oversikt. Vi kan uansett ikke gjøre noe før Konkurransetilsynet har gitt klarsignal, sier Leiknes.

Omstilling

Styreleder Tore Thorstensen i Enklere Liv Holding sa til Dagens Næringsliv etter konkursen at de har lagt bak seg en større omstilling, men at situasjonen forverret seg gjennom sommeren.

Restruktureringsprosessen selskapet har gjennomgått, påvirket driftsresultatet for 2017 med minus 11,3 millioner kroner. Selskapet opplyste i sin årsrapport at prosessen var ventet ferdigstilt i midten av 2018.

Konkursen behandles i Asker og Bærum tingrett.