Nordfjord-båt årets skip foran Vard-konkurrenter

Turistbåten «Future of the Fjords» ble tirsdag kåret til «Ship of the Year» på bransjemessa SMM i Hamburg.

Vant: Skipet «Future of the Fjords» ved Brødrene Aa i Hyen.   Foto: Brødrene Aa

Næringsliv

Passasjerbåten som er bygd ved Brødrene Aa i Nordfjord, er en helelektrisk katamaran spesialbygd for å frakte turister blant annet i verdensarvfjordene.

Miljøfordeler

Brødrene Aa har spesialisert seg på å bygge hurtiggående katamaraner i karbonfiber og eieren, The Fjords, har fra før søsterskipet «Vision of the Fjords» i flåten.

Juryen trekker spesielt fram den kombinerte løsningen med en flytende batteribank kalt «Powerdock», som kan fungere som ladepunkt for fartøy, i tillegg til at den kan ta imot kloakk og avløpsvann. 

(saka fortsetter under)


Ny el-båt kan ende opp i Geiranger: – Det er plan B

Fjordcruise-reiarlaget The Fjords vurderer å flytte den nye søsterbåten til «Vision of the Fjords» frå Nærøyfjorden til Geiranger.

Tener pengar på alt - unntatt passasjerbåtar:

Fjord1-inntektene auker på nytt etter rekordår

Oppstart av nye ferjeruter gjer at inntektene til Fjord1 peiker opp etter første halvår.

 

To Vard-bygg nominert

De andre nominerte til prisen var to skip som også kommer fra verft på Nordvestlandet. Cruiseskipet Le Lapérouse er det første av flere skip Vard bygger for franske Ponant. Den nye krilltråleren til Aker Biomarine, som nylig kom til Brattvåg-verftet, var også nominert til prisen.

Prisen ble delt ut av Norges ambassadør til Tyskland, Petter Ølberg, og juryen har bestått av Harald Solberg fra Rederiforbundet, Lars Gørvell-Dahll i Norsk Industri og Asle B. Strønen i Norske Skipsverft.


Båten er under slep til Brattvåg

Her er Røkkes nye milliard-krillbåt

Dette er Aker BioMarine og Kjell Inge Røkkes nye krillbåt. Den 130 meter lange båten til en milliard kroner er nå under slep til Vard sitt verft i Brattvåg der den skal ferdigstilles.

 

Nye kontrakter fører til nye ansettelser:

Vard bygger flytende luksushoteller med kikkhull

Cruiseskipene som Vard bygger for Ponant, blir som flytende luksushoteller. Nye kontrakter gjør at Søviknes-verftet har ansatt flere nye folk.

Møteplass: SMM-messa i Hamburg er en viktig møteplass for den maritime industrien.  Foto: Nicolas Maack/Hamburg Messe und Congress