Havilas nye flaggskip får motorer fra Rolls-Royce

Havila har bestilt gassmotorer fra Rolls-Royce Marine til kystruteskipene.

Turistskip: Fra 2021 skal fire slike skip være klare til å gå mellom Bergen og Kirkenes.   Foto: Havila

Næringsliv

Rolls-Royce Marine har sikret seg kontrakt på levering av LNG-systemet med motorer og hovedpropeller på de nye kystruteskipene til Havila.

Havila Kystruten skal bygge fire skip som fra 2021 skal seile langs norskekysten. To skip bygges i Spania og to skip bygges i Tyrkia.

Leveransen fra Rolls-Royce inneholder system for LNG-drift og propulsjon, to LNG-tanker med tilhørende systemer og fire gassmotorer fra datterselskapet Bergen Engines. Motortypen skal redusere utslippene med rundt 20 prosent, sammenlignet med en ordinær dieselmotor.

Propellene er designet slik at skipet kan ha slankest mulig skrog, samtidig som de skal sørge for at passasjerene om bord opplever minst mulig støy og vibrasjoner, opplyser Rolls-Royce i en pressemelding.


Konjunkturbarometer:

Bankekspertenes analyse av næringslivet: Rekordår for fisk – fortsatt rød lys for offshore

Optimismen er tilbake hos bedriftene i Møre og Romsdal, og fiskeri og oppdrett er vinnerne. Verst stilt er det i offshore, mens maritim industri er på vei tilbake.

 

Mener pressa rederier er «handlingslamma»

Remøy Shipping-direktør Karl-Johan Bakken var ikke optimistisk når det gjaldt utsiktene for flere av rederiene som er mest pressa økonomisk.

 

Ueinige om Stad skipstunnel: Hurtigruten meiner den er unødvendig, Havila Kystruten meiner tunnelen vil vere viktig

Hurtigruten og Havila skal begge segle kystruta forbi Stad, men dei ser heilt ulikt på kva for nytte og interesse verdas første skipstunnel kan ha.