Næringsministeren til verftskonferansen og Rolls-Royce

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker Sunnmøre tirsdag der han åpner verftskonferansen og møter Rolls-Royce-tillitsvalgte.

Til Ålesund: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen Arkivbilde  Foto: NILS HARALD ÅNSTAD

Næringsliv

Den årlige verftskonferansen åpnes av statsråden og Brunvoll-sjef Odd Tore Finnøy som også er styreleder i maritim bransjeforening i Norsk Industri.

Den to dager lange konferansen ledes i år av kjernefysikere og rosabloggeren Sunniva Rose, og temaene er blant annet cruisemarkedet som nå utgjør halvparten av ordremassen for norske verft og kravene om lavere utslipp.  

– Vi ønsker at Norge skal ta en ledende rolle i det maritime miljøarbeidet, men vi er også opptatt av at denne rollen skal gi oss ny industri og nye arbeidsplasser. Dette vil kreve økt satsing på forskning og utvikling, og en investeringsvillig maritim næring som viser vei gjennom implementering av ny teknologi og endringsvilje, skriver arrangøren.

Blant dem som skal på scena ved Parken-hotellet er Per Sævik fra Havila Kystruten, Robin Tomren fra Color Line og Kongsberg-topp Egil Haugsdal.

Les programmet for verftskonferansen her (ekstern lenke)

Etter næringsministeren har åpnet konferansen, reiser han til Norsk Maritimt Kompetansesenter på Nørve. Der skal han blant annet møte fagforeningene i Rolls-Royce Marine, som er i ferd med å bli solgt til Kongsberg.

Forskingsjef ved Rolls-Royce Marine: – Vi er nøydd til å kaste mange gode prosjekt i papirkurven (for abonnentar)


DN-kommentar om Rolls-Royce-kjøp: «Penger ut av vinduet»

Børskommentator i Dagens Næringsliv er svært kritisk til Kongsberg-gruppens kjøp av Rolls-Royce Marine.

Næringsministeren svarer på kritikk fra maritim næring: – Har gjort mye og vil gjøre mer

– Om du ser på summen av hva Regjeringen har gjort på maritim sektor, mener jeg vi har hatt en klar og tydelig satsing hvert år, svarer næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) på kritikken mot statsbudsjettet.

Maritim bransjeorganisasjon skuffa over statsbudsjettet: – Uten tiltak av noen betydning

Maritim Forum Nordvest forventet mer gode nyheter for maritimt næringsliv, etter «nye toner» fra næringsministeren.