Ulsteinvik-selskap sikra jobb til minst ein halv milliard – styrer mot børs

Axxis Geo Solutions har inngått fleire avtaler om nodeseismikk og sikter seg inn mot børsnotering.

Tidlegare Odim-sjef Jogeir Romestrand leiar Axxis Geo Solutions, som også har Houston-baserte Bjarte Bruheim på eigarsida, saman med Havila og Songa. Arkivfoto 

Næringsliv

Selskapet har ambisjonar om å vekse kraftig og neste år reknar selskapet med å ha opptil ti skip i sving, ifølgje Nett.no.

Administrerande direktør og ein av hovudaksjonærane, Jogeir Romestrand, seier det er stor interesse for metoden som gjer det mogleg å leite rimelegare og med betre kvalitet enn tradisjonell «streamerseismikk».

No skal dei nytte fire av fem skip i Indiahavet på oppdrag for Oil and Natural Gas Corporation (ONGC). Verdien av denne kontrakten er på meir enn ein halv milliard kroner for Axxis Geo Solutions. Måndag vart det kjent at dei også har sikra ein strategisk avtale med TGS – Nopec Geophysical om undersøkingar med nodeseismikk i Nordsjøen, ifølgje ei børsmelding frå seismikk-kjempen.


Norsk økonomi går bedre

Fulle segl og stramme skjøter

Kronikk: Norsk økonomi går så det knirker i riggen. Vi tror veksten i både Møre og Romsdal og Norge vil fortsette med full styrke fremover. Bekymringen er faktisk at det går så bra at vi kan få vekstproblemer.

 

Konkurranse, rettsstrid og samarbeid:

Tror på vekst sammen med tidligere «fiender» i Rolls-Royce

Som leder for den eneste Kongsberg-bedriften i «Rolls-Royce-farvann» ser Steinar Aabelvik fram til en framtid sammen med sine tidligere konkurrenter.

Tallene fra 2017 er klare:

Havila Holding AS med sitt beste resultat noensinne

Med et årsoverskudd på 2,073 milliarder etter skatt kan Sævik-familien se seg fornøyd med årsresultatet for 2017.

Equinor tar pause i seismikkaktiviteten i Nordsjøen

Equinor setter seismikkundersøkelsene i Nordsjøen på pause fram til mandag etter at flere organisasjoner har uttrykt bekymring for konsekvensene for fisket.