Pir Invest med Anja Solevågseide går inn i oppstartselskapet BagID

– Vil at dere skal lykkes

– Vår lidenskap er at dere skal lykkes, sa Anja Solevågseide i Pir Invest til en forsamling hovedsakelig av gründere på Næringsteft på NMK torsdag.

Ønsker å «gutse på»: Pir-ånda er fra gründer til gründer. Pir Invest er en gjeng med folk som har gått løypa. Vi ønsker å fortsette å gutse på med erfaring, kunnskap og kapital inn mot det nye næringslivet vi ønsker å bygge. Vår lidenskap er at andre – som dere – skal lykkes, sa Anja Solevågseide på Næringsteft på Norsk Maritimt Kompetansesenter.  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Solevågseide opplyser til Sunnmørsposten at investeringsselskapet Pir Invest har gått inn i oppstartselskapet BagID AS med fire millioner kroner og har en eierandel på i overkant av 20 prosent. Dette priser selskapet tett opp til 17 millioner kroner, ifølge gründerne.

Ålesundsbedrift har hentet inn millioner og er snart klare for salg av «bagasjelapp»

Digital «bagasjelapp» fra ålesundsgründere gir deg full kontroll på kofferten

De har omtrent ikke brukt ei krone på markeds- føring, men flere tusen har allerede vist interesse for den digitale «bagasjelappen» deres.


Under Næringsteft torsdag ble 50 deltakende gründere til 10 semifinalister. Næringsteft arrangeres i regi av Sparebanken Møre som blant annet lokker med en førstepremie er på en million kroner.

Disse er videre i Næringsteft

Stø Technology AS kom blant de 50 beste i Næringsteft i fjor. I år er de blant 10 semifinalister.


De ti semifinalistene vinner tre måneder gratis inkubatorplass hos enten Vindel, ÅKP eller ProtoMore. Hver semifinalist får også 50 000 kroner under forutsetning om videre deltakelse.

Avgjørende for regionen

– Bare en tredel av jobbene kommer fra etablerte bedrifter. To tredeler er det dere i salen som står for: små oppstartsbedrifter. Det er helt avgjørende for oss som region at dere skal lykkes. At dere skal få til alle ideene som er i dette rommet her. Hvis ikke blir det en trist plass å bo.