Ny storkontrakt for portugisisk verft:

Rolls-Royce skal levere utstyr til nye ekspedisjons-cruiseskip

Rolls-Royce Commercial Marine har signert avtale med det portugisiske verftet WestSea om å utstyre to nye ekspedisjonsskip.

  Foto: Pressefoto

Næringsliv

Det skriver Rolls-Royce i en pressemelding. Dette blir skip nummer to og tre i rederiets nye flåte av miljøvennlige skip, skriver selskapet. Fra før har Rolls-Royce en avtale om å levere utstyr til det første skipet i serien.

Portugisisk cruiseskip skal utstyres med miljøvennlig teknologi fra Rolls-Royce:

Bruker miljøvennlig teknologi fra Rolls-Royce

Rolls-Royce har signert avtale med WestSea Yard om å utstyre et cruiseskip for det portugisiske cruiserederiet Mystic Cruises.

Det første skipet i serien, World Explorer, ble bestilt i 2017 og skal være ferdig i løpet av 2019. Byggingen av dette nærmer seg nå slutten på verftet WestSea, skriver selskapet i pressemeldingen.

Kontraktsverdien for Rolls-Royce er cirka 14 millioner britiske pund for de to siste skipene.

Hvert skip har plass til 200 passasjerer, et mannskap på 111 og veier 9.300 tonn.

Rederiet WestSea eies av den portugisiske entreprenøren Mario Ferreira.

– Vi skal seile i noen av verdens reneste og vakreste områder I verden. For å redusere påvirkningen på naturen, så har vi jobbet med Rolls-Royce for å integrere et ultra-sofistikert hybrid fremdriftssystem som bidrar til en dramatisk reduksjon av drivstofforbruk og CO2-utslipp. Vi får også et system for dynamisk posisjonering som gjør at vi kan beskytte miljøet ved å unngå bruke anker, sier Mario Ferreira ifølge pressemeldingen.

Rolls-Royce skal levere to Bergen C25:33L8P hovedmotorer og en Bergen C25:33L6P hjelpemotor med generator i begge ender. Leveransen omfatter også elektrosystemet SAVeCUBE, som gjør det mulig å regulere fart og kraftbruk på hovedmotorene mest mulig optimalt til enhver tid. Rolls-Royce vil også levere automasjon- og kontrollsystem, Promas-systemet som integrerer to CPP propeller med to flap-ror, samt styremaskiner og tunnelthrustere.