Vigra-selskapet Fish Group of Norway fekk ikkje krilkonsesjon

Oppgitt og frustrert

Torsdag kom endeleg svaret frå fiskeridirektoratet om kven som skulle få lov til å fiske kril i Sørishavet.

Eigarskap: I avslaget er det lagt vekt på at Aker Biomarine og Rimfrost allereie er operative med produksjon. Det er eit kriterium som gjer det vanskeleg for ein nykommar, òg det vert vanskeleg å oppfylle intensjonane om spreidd eigarskap. Nils Molnes (t.v.) seier han ar skuffa. Her saman med styreleiar Nils Kåre Gjøsund. Foto: Staale Wattø Nils Molnes (t.v.) og Nils Kåre Gjøsund i FNG (Fishgroup of Norway) Foto: Staale Wattø sw@smp.no  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Stig Remøys Rimfrost og Røkke-kontrollerte Aker Biomarine fekk ein ny konsesjon kvar. Dermed har Aker Biomarine fire, medan Rimfrost har to - og Fish Group of Norway ingen.