Kystrederiene ønsker bedre betingelser:

Tilgang på finansiering forsinker grønt skifte til sjøs

Kystrederiene venter utålmodige på å få skifte ut dagens gamle flåte med grønn teknologi.

Følger med: Den største brønnbåtaktøren i Norge, Rostein, følger tett med det grønne skiftet. Viseadministrerende direktør Glen Bradley i rederiet sier at man om ett år vil ta i bruk sin første brønnbåt med batteripakke. Båten skal utrustes ved Larsnes mek.  Foto: Ticiane Oliveira

Om ett år vil vi ta i bruk vår første hybride brønnbåt med en liten batteripakke

Glen Bradley
Næringsliv

– Jeg er sikker på at dersom finansieringsordningene var til stede, ville utskiftingen av forurensende gammel flåte gå av seg selv, sier administrerende direktør Tor Arne Borge i Kystrederiene til Sunnmørsposten.

Kystrederiene er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon som omfatter 130 rederier i hele landet. De organiserer rederier innenfor nærskipsfart og havbrukssektoren og består av alt fra stykkgods og kjemikalietankere til brønnbåter og servicebåter. Borge forteller at bare for to år siden tenkte de fleste rederne diesel framdrift. Nå er holdningen endret, og de er motiverte til å ta i bruk reinere energi som LNG, hydrogen og elektrisk framdrift.