«Eksportørene»

Vard er ikke ferdig med omstillingen

Med sine 9.000 ansatte i 14 land, 1.400 av dem i Møre og Romsdal, er Vard et av verdens største skipsbyggingskonsern.

Ett marked ikke nok: Med sine ni verft satser Vard på flere markeder samtidig. – Det finnes trolig ikke ett marked stort nok for oss. Derfor fokuserer verftet på Aukra på satsingen vår på havbruk og fiskeri, mens de tre store verftene i Tomrefjord og Haram skal konsentrere seg om spesialfartøy og ekspedisjonscruiseskip. I Brevik er det fokus på andre typer tonnasje, forklarer Hege Anita Akselvoll. Foto: Marius Simensen Foto: Staale Wattø sw@smp.no 

– Ungdommer som går fagvegen får mange muligheter

Hege Anita Akselvoll
Næringsliv

Ni verft ligger i dag under Vard-navnet, fem av dem i Norge og fire av disse igjen i Møre og Romsdal.