12 Havila-skip med for dårlig inntjening:

– Selskapets situasjon mer utfordrende

Markedet har vært svakere enn forventet for Havila Shipping. Det kommer fram i ei børsmelding fra selskapet.

Njål Sævik, konsernsjef.  Foto: Knut Arne Aarset

Næringsliv

For flåten innenfor kjerneområdet ble det fastsatt en inntjeningstest for  seksmånedersperioden mellom 28 august 2018 og 28 februar 2019.  Fartøy som i denne perioden ikke har ebitda,  inntekter før avskrivninger og nedskrivninger, på minst 2 prosent av gjeld, feiler i testen.


Skreiv ned verdien

Skipa til Havila mindre verd

Havila Shipping har skrive ned verdien på skipa sine med nærare 709 mill. kroner. Det gjorde sitt til at underskotet vart stort i fjor.

 

Skipene som omtales i børmeldingen er Havila Neptune, Havila Mars, Havila Mercury, Havila Jupiter, Havila Aurora, Havila Borg, Havila Clipper, Havila Commander, Havila Foresight, Havila Harmony og Havila Subsea.

Disse skipene har for dårlig inntjening til å oppfylle restruktureringsavtalen som ble gjort for to års tid siden.

– Som opplyst i rapport for tredje kvartal 2018, har markedet vært svakere enn forventet og selskapets situasjon er derfor blitt mer utfordrende enn det som ble lagt til grunn i restruktureringsavtalen, heter det i børsmeldingen.

Selskapet vil fortsatt operere fartøyene under eksisterende kontrakter, i spot-markedet og tilby ledige fartøy for faste kontrakter.

– Havila Shipping har orientert bank långivere og Nordic Trustee og invitert disse til å diskutere den foreliggende situasjonen, med målsetting om å finne en langsiktig bærekraftig løsning for selskapet og flåten. Selskapet vil fortsette å operere flåten på sikkert vis, og forhandlingene vil ikke påvirke klienter, ansatte eller leverandører, står det videre.


Havila Shipping med røde tall - går i dialog med långivere

Havila Shipping ASA går i minus og sliter med lave rater. Inntektene for 2018 er likevel litt høyere enn i 2017.