Brønnbåt fra Hareid:

Redda ut 1,5 millioner fisk fra giftalge

I tre døgn jobba mannskapet om bord på Inter Nord på spreng for å redde ut laks fra giftalgen. Det kan ha bidratt til å berge verdier for over 400 millioner kroner.

  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Næringsliv

– Båten har et mannskap som man bare kan drømme om. Jeg kan ikke få brukt sterke nok ord, sier Ole Peter Brandal, administrerende direktør i Intership som eier skipet og tilsetter mannskapet, til E24.

I tre døgn jobbet brønnbåten sammen med MS Steigen for å redde laks fra giftalgen som har gjort stor skade for lakseoppdrettere i Troms og Nordland. Natt til torsdag tok de siste last fra Nordfisk sitt anlegg i Våtsvika, skriver avisa, som har beregnet mengden fisk til å være verd over 400 millioner kroner. Fisken blei frakta til et annet anlegg i Hadselfjorden i Vesterålen.

Over 12.000 tonn oppdrettslaks døde etter algeoppblomstring

5.200 tonn oppdrettslaks anslås å ha dødd i Nordland på grunn av algeoppblomstring. Fiskeridirektoratet følger nøye med på spredningen.


Intership leier ut båten til Nordlaks, og frakter vanligvis laks som er klar for slakting. Intership har kontor på Hareid.

Brønnbåten gjør seg klar for å eventuelt bistå flere anlegg.


Fortsatt største sjømateksportør

Møre og Romsdal er fortsatt fylket som eksporterer mest fisk. Det vier en oversikt som Møreforsking la fram på The Next Wave 2018.