Intership utvider flåten og inngår langtidskontrakter

HAR GÅTT I UTLANDET: Intership har operert Lady Anne Marie med kunder på Island, Skottland og Norge.  Foto: Intership

Næringsliv

Det Hareid-baserte brønnbåtselskapet Intership AS har gjennomført kjøp av brønnbåtene Lady Anne Marie og Roy Kristian. Selskapet eier og driver etter dette 6 brønnbåter, der 3 båter opererer i Vest og øst Canada 1 i Skotland og 2 i Norge, skriver selskapet i en pressemelding som er sendt ut onsdag morgen.

Lady Anne Marie ble levert fra Vard Aukra i November 2018 til Aqua Shipping AS, ett selskapet eid av Hofseth Aqua AS. Intership hadde byggeoppfølging og tok båten inn på Bareboat-kontrakt ved levering. Intership har nå inngått en langtidsavtale med Cermaq Norway AS, og båten ble i den forbindelse kjøpt fra Aqua Shipping AS.

Intership har operert Roy Kristian siden 2014. Roy Kristian har siden da gått på en avtale med Mowi Canada West. Denne avtalen er nå forlenget og Intership har i den forbindelse kjøpt båten fra Roy Kristian AS, ett selskap eid av Shipsinvest AS i Ulsteinvik, heter det i pressemeldingen.


Brønnbåt fra Hareid:

Redda ut 1,5 millioner fisk fra giftalge

I tre døgn jobba mannskapet om bord på Inter Nord på spreng for å redde ut laks fra giftalgen. Det kan ha bidratt til å berge verdier for over 400 millioner kroner.