Klart for båtdåp

Ålesundsselskapet Golden Energy Offshore vil få levert to nye skip. Dette feires med dåp på lørdag.

«Energy Empress» er ett av to nye skip hos Ålesundsselskapet Golden Energy Offshore. Hun skal døpes i Ålesund og Geiranger nå i helga.  Foto: Golden Energy Offshore

Næringsliv

Dette opplyser selskapet selv i en pressemelding. De to nye skipene, «Energy Empress» og «Energy Duchess» ble levert henholdsvis 11. og 27. mai, og startet umiddelbart seilasen mot Nordsjøen. «Energy Empress» ankommer Ålesund fredag den 28. juni, og det vil bli holdt dåp i Ålesund og Geiranger lørdag 29. juni.

De to nye skipene har blitt forberedt for ordinær PSV-forsyningstjeneste, men har også blitt rustet for andre oppdrag, som survey-oppdrag. Selskapet sier i pressemeldingen at de derfor er meget godt rustet til flere ulike markedsområder.

– Vi på kontoret i Ålesund er stolte og ydmyke over å få disse nye kvalitetsskipene inn i flåten. Dette særlig på et tidspunkt hvor markedet er ekstremt vanskelig for offshore serviceskip. Næringen har vært gjennom noen svært vanskelige år. Restruktureringen av selskapet i 2018 til et gjeldfritt selskap var riktig og muliggjorde tilveksten. Dette er en stor anerkjennelse av vårt fokus. Nybyggene innebærer en modernisering og fornuftig vekst i vår flåte. Vi ser nå særlig fram til å vise våre kunder disse nye og svært energieffektive skipene gjennom kontrakter i spotmarkedet. Jeg er sikker på at de vil bli svært fornøyde, sier administrerende direktør Per Ivar Fagervoll i pressemeldingen.

Golden Energy Offshore har kontor i Ålesund, og har til sammen fire skip i flåten sin. Selskapet forteller i pressemeldingen at de to nye skipene vil sikre arbeid for flere ansatte både på land og til sjøs.