Ny kontrakt til Ulstein Blue CTRL

Ulstein Blue CTRL skal levere automasjonssystem (IAS) og kraftstyringssystem (PMS) til Frøy Vest sin nye hybride arbeidsbåt for havbruksindustrien.

Servicebåt: Det er denne båten Ulstein Blue CTRL har fått i oppdrag å utstyre med automasjonssystem.  Foto: Illustrasjon: Tomra Engineering

Næringsliv

Det skriver selskapet i en pressemelding fredag. Båten de skal levere systemer til er en 20 meter lang servicebåt som er under bygging ved Sletta Verft.

– Systemene våre skal integreres av vår samarbeidspartner Elmarin i Kristiansund. Vi leverer både til større og mindre fartøy med våre fremtidsrettede nye system, og i dette tilfellet mindre system. Det er spennende å få være med på et slikt prosjekt mot havbruksnæringa, skriver Gunnar Gjersdal i Ulstein Blue CTRL i meldingen.

Redusere utslipp

I forbindelse med offentliggjøring av bygging av servicebåten i 2018 sa leder Joar Gjerde i Frøy Vest følgende:

– For å tilfredsstille fremtidige miljøkrav blir det installert dieselelektrisk fremdriftssystem i kombinasjon med en betydelig batteripakke som vil være den største batteripakken installert på større servicebåter til nå. Med en kapasitet på 170 kWh vil dette bidra til betydelig redusert utslipp av miljøgasser, lavere drivstofforbruk og bedre komfort.