Nytt navn på teknologiselskap

Havyard-selskapet MMC Green Technology AS skifter navn til Norwegian Greentech AS.

Daglig leder: Håvard Gjelseth, daglig leder Norwegian Greentech AS.  Foto: Norwegian Greentech AS

Næringsliv

Det skriver Norwegian Greentech i ei pressemelding mandag. At selskapet skulle skifte navn ble avtalt i forbindelse med salget av det tidligere Havyard-selskapet MMC First Process, som Sunnmørsposten tidligere har omtalt.

Det nye navnet er Norwegian Greentech AS, og Havyard Group ASA er majoritetseier med 78 prosent av aksjene.

Fosnavåg-selskapet leverer blant annet et system for rensing av ballastvann.

Vi har klokketro på det vi holder på med, og tiden er helt riktig for satsning på ballastvannrensing. Endelig løsner markedet, og vi har potensiale til å ta store markedsandeler, uttaler daglig leder Håvard Gjelseth i Norwegian Greentech AS.

Havyard og Sintef inngår samarbeid for grønnere skip

Havyard-gruppen og Sintef Ocean har inngått avtale om et forskningsprogram som skal utvikle innovative løsninger som gjør skipsfarten mer miljøvennlig. Programmet strekker seg over tre år, og har en økonomisk ramme på omtrent 130 millioner kroner.Grunnleggeren vil kjøpe seg inn i MMC First Process

MMC-gründer Leif Gjelseth vil sammen med to alliansepartnere inn i budkampen for å kjøpe fiskeindustriutstyrsprodusenten MMC First Process AS.