Aker Biomarine utvider med nytt kontor i Ålesund

Krillselskapene samler seg i Ålesund

Aker Biomarines Ålesund-kontor etableres for å knytte selskapet nærmere de norske kunnskapsmiljøene innenfor bioteknologi og marine næringene.
Næringsliv

Kontoret ble høytidelig åpnet fredag. Få dager etter at Stig Remøy, Rimfrost-eier, kunngjorde at han flytter hovedkontoret til Rimfrost fra Herøy til Ålesund. Fish Group of Norway (FGN), det tredje selskapet som har konsesjon for krillfiske, holder til i Giske. Dermed er alle krillselskapene representert i regionen.

– Ålesund var et naturlig valg for oss. Byen og resten av regionen har et solid kunnskapsmiljø som vil bidra til å styrke vår tekniske kompetanse. I tillegg kommer flere av våre ansatte fra regionen, sier Tone Lorentzen, konserndirektør Supply Chain i Aker BioMarine, i ei pressemelding.

Aker BioMarine sitter på fire konsesjoner, mens Rimfrost har to og FGN en.


Fiskeriministeren overrekte tildelinga for hånd

Fish Group of Norway får krilkonsesjon likevel

I fjor fekk dei avslag på søknaden om krilkonsesjon, men no kan Fish Group of Norway juble. No blir det ny trålar og nye arbeidsplassar for Vigra-selskapet.Rimfrost planlegger for stor vekst:

Flytter hovedkontor fra Fosnavåg til Ålesund

Krillselskapet Rimfrost skal bygge opp nytt hovedkontor med 30 arbeidsplasser i Ålesund.


Internasjonale muligheter

I januar var det dåp av Aker BioMarines flaggskip, Antarctic Endurance, verdens første krillfartøy bygget fra bunnen. Det ble ferdigstilt av mer enn 40 norske underleverandører og Vard Brattvaag.

Snart vil nok et fartøy være ferdig bygget, men denne gangen har man valgt et verft i Kina. Likevel kan det dryppe på lokale leverandører.

– Vi er svært stolte av vår leveranse til Antarctic Endurance og er veldig glade for å nok en gang bli valgt som leverandør til det nye fartøyet til Aker BioMarine. Skipet bygges i Kina, noe som gir oss nye muligheter til å vise oss fram på det globale markedet, sier Per Arne Rindarøy, administrerende direktør i Aukra Maritime, i pressemeldinga fra Aker BioMarine.