Selskap med ørsting i spissen vil stoppe spøkelsesfiske

1. oktober er starten på hummerfiskesesongen, og et nytt produkt sikter mot å løse problemet med teiner som mistes og som fortsetter å fiske i lang tid.

Kjendishjelp Helge Trettø Olsen (f.v.) med den nye flottøren som skal redde teinene opp fra. Her sammen med Canada-sjef Erik Nobbe, krabbekjendis og kaptein Sig Hansen, Dag Frode Aasnes, oppfinner og styreleder, og markedssjef Per Waagen.  Foto: Resqunit

Næringsliv

– Resqunit er en flottør som festes over et hull i teineveggen med en råtnetråd som går i oppløsning over tid. Hvis en båt kjører over tauet og blåsa kappes av, eller at teina blir satt for dypt, vil flottøren etter hvert flyte opp til overflata. Den er festa til teina med et tau som er sterkt nok til at den kan trekkes opp igjen, sier Helge Trettø Olsen, ørsting, deleier og daglig leder i Sandnes-firmaet Resqunit.