Synkende boligpriser i Ålesund – og lengst salgstid i landet

I Ålesund og omegn tar det nå i gjennomsnitt 76 dager å selge en bolig. Ifølge Eiendom Norge er det treigest blant de største byene i landet. Det tilsvarende tallet for Ålesund og omegn i fjor var 55 dager.

Tar lengst tid Boligselgerne i Ålesund er de som må smøre seg med mest tålmodighet i landet.   Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Bruktboligprisene i Ålesund sank med 2,1 prosent i september, mot 1,9 prosent i Trondheim og Midt-Norge totalt sett.

Tallene viser at boliger i Ålesund i snitt ble solgt for 1,5 prosent under prisantydning. Det mens snittet for Midt-Norge er 0,7 under, og på landsbasis er snittet 0,1 prosent over prisantydning.

– Det er viktig å huske på at september vanligvis er en måned med prisfall, så dette er ikke noe nytt, men det er litt større nedgang i år enn hva som er normalt i september, og det skjer samtidig som det er omsatt færre boliger – på tross av at det ligger mye ut for salg, skriver Trine Paulsen, avdelingsleder ved Eiendomsmegler 1 sitt kontor i Ålesund.

– Prisene er ikke gått ned, men det tar lengre tid å selge bolig. Boligprisene har hatt ei relativt flat utvikling hittil i år. Boligene blir solgt til rundt den prisen de blir markedsført for, sier Paulsen til Sunnmørsposten.

Hun mener at økte renter, usikkerhet rundt boliglånsforskrift og generell usikkerhet i verden rundt oss kan gjøre at flere velger å ta seg god tid med kjøp og salg av bolig. Det gjør at færre boliger blir solgt, og det er et kjøpers marked hvor prisene går svakt ned.
Skal bli bønder i byen: – Det er viktig å bevare de landbrukseiendommene vi har her til lands

– Planen er småbruk, dyrehold - og i tillegg et formidlingsopplegg.Har renovert ærverdig gard på Vigra

Gammalt uthus har blitt eit smykke på garden

Då Solveig Roald og Kjell Formo selde det flotte huset sitt for å ta over Haugarden på Vigra, fekk dei spørsmål om kva i alle dagar det var dei tenkte på. Med garden renovert er det ingen som spør lenger, spesielt ikkje etter ein tur innom det som før var meir som ein enkel lagringsplass å rekne.

Boligprisene ned 1,1 prosent

Boligprisene falt med 1,1 prosent i september. Gode nyheter, mener Eiendom Norge.