Banksjef advarer bedrifter som ikke tar bærekraft på alvor

Bedrifter som ikke har bærekraft som en del av forretningskonseptet sitt, kan bli stående igjen på perrongen når toget går.

Advarer: Harald Sperre (f.v) og Ann Helen Krogsæter fra Nils Sperre AS og Jan Rune Hurlen og Merete Stokke Nesdal (skjult) fra Sparebank 1 SMN diskuterer bærekraft: – Det kan bli en kjede av negative reaksjoner, som kan føre til at de vil få problemer med å skaffe seg lån og finansiering, sier Hurlen.  Foto: Marius Simensen

Næringsliv

Sju av ti bedriftsledere svarer i en undersøkelse som er gjort på vegne av Sparebanken 1 SMN at de mener at bærekraft ikke representerer en finansiell risiko for selskapet sitt, og tre av fire legger varierende eller i liten grad vekt på bærekraft ved valg av hvem de gjør forretninger.