Døper ny brønnbåt i Ålesund

Sølvtrans-rederiet døper lørdag en ny brønnbåt, levert av Aas Mek. Verksted. Fartøyet blir nummer 24 i Sølvtrans-flåten.

Aas Mek. Verksted A/S leverer sitt nybygg nr. 201 til Sølvtrans Wellboat AS.   Foto: Pressefoto

Næringsliv

Aas Mek. Verksted A/S leverer sitt nybygg nr. 201, en brønnbåt av typen AAS 1802 ST til rederiet Sølvtrans Wellboat AS.

Dåpen finner sted i Ålesund lørdag med Kathleen Mathisen som gudmor, ifølge ei pressemelding.

Etter levering går nybygget rett til Canada og inn på langsiktig kontrakt for Grieg Seafood på sine oppdretts anlegg i Canada.

24 fartøy i drift

Sølvtrans AS i Ålesund ble etablert i 1986 av konsernsjef Roger Halsebakk. Det er nå verdens største brønnbåtrederi og driver transport av levende fisk, hovedsakelig laks og ørret.

Selskapet har med det siste tilskudd til flåten nå 24 fartøy i drift. Dette inkluderer fartøyene i Chile hvor Sølvtrans er deleier. Alle fartøyene går i stor grad på lange kontrakter med oppdrettsselskaper i Norge, Skottland, Canada, Tasmania og Chile, ifølge pressemeldinga.

Innredet for ti personer

Den nye båten er innredet for ti personer, med seks enmannslugarer og to tomannslugarer, alle med dusj og toalett.

Her er stor og romslig messe og salong, bysse, kjøl- og fryserom, vaskerom, garderobe, kaffebar, trimrom, laboratorium, med mer.

Styrehuset er arrangert med tre operatørposisjoner for manøvrering av båten, fjernstyringssystem for drift og overvåking av alle system, fjernstyring av all last og fiske håndtering m.m. Båten er utstyrt med vakuumtoalettsystem og kloakkrensing i henhold til de strengeste krav.