Den dramatiske svekkelsen av krona merkes av lokalt næringsliv:

– Dette er brutalt

Torsdag morgen kostet en euro 12,86 kroner, en dollar måtte man ut med 11,82 kroner for, og aldri har krona vært like dyr mot euro og dollar som nå. Mens bedriftene som eksporterer varer blir mer konkurransedyktige med ei svak krone, rammer det bedriftene som importerer varer hardt.

Bekymret: Vidar Finnøy i Lift-Tech er bekymret på grunn av den svake krona. Selskapet taper nå på kontraktene som var lønnsomme for kort tid siden.  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

– For vår del er dette ganske brutalt. Vi kjøper materiellet vårt fra Tyskland i euro og er bundet av kontraktene vi har inngått med kundene med våre. Det betyr at når euroen stiger med 30 prosent på kort tid, får vi en prisstigning på utgiftssiden mens vi ikke får økt den på inntektssiden, forteller Vidar Finnøy, økonomisjef og deleier av Lift-Tech AS.