En kopp normalitet

En av byens kaféer hadde fra i dag normale åpningstider igjen.

Racoon Coffee & More åpna igjen for fullt i dag. Her ser vi eier og daglig leder Sarah Soumilas klar for å servere gjestene med samme åpningstider som før korona-krisa.  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

– En del av de faste kundene har vært skuffet over å ikke kunne komme på mandager, forteller eier og driver Sarah Soumilas.

Australieren er glad for at Racoon Coffee & More nå har normale åpningstider igjen.

Soumilas anslår at majoriteten av kundene er folk som har det som en vane å komme innom med jevne mellomrom. Hun er takknemlig overfor de faste kundene som har vært med å holde hjulene i gang, også når åpningstidene har vært begrenset.


Etterlyser klarere retningslinjer:

– Tør folk å gå på restaurant nå?

Drivere av restauranter i Ålesund er usikre på om tida er inne for å åpne opp igjen. – Jeg etterlyser klarere retningslinjer, sier Ivar Breivik.


Koronakrisa har, ikke overraskende, fått Racoon sine inntekter til å falle. Ettersom kaféer flest ikke gjennomfører store salg, men snarere mange bitte små, er de avhengige av gode perioder.

– Sommeren vil bli krevende. Det er den eneste tiden på året hvor vi tjener penger, sier Soumilas.

I år er det ventet svært få utenlandske turister til landet. I hvilken hjemmeferierende nordmenn vil kompensere for svikten, er det ingen som vet sikkert.Kaféeieren sier at hun har forståelse for at enkelte er redde for smitte og kvier seg for å gå på kafé, samtidig som hun er glad for at mange kunder nå kan vende tilbake.

Soumilas legger til at de holder seg oppdatert på helsemyndighetens råd og føringer.

Kommentar:


Kommentar:

Svikere og tystere i fredstid

Dette var påska da «hyttefolket» ble stemplet og rettskafne borgere gjorde tystere av seg selv.