Han er ny daglig leder i Salmon Evolution

Håkon Andrè Berg tiltrer som CEO i Salmon Evolution. Berg ble ansatt som CFO i selskapet i november 2019, og har siden mars 2020 hatt rollen som konstituert CEO.

Håkon A. Berg er ny daglig leder i Salmon Evolution.  Foto: Doxacom

Næringsliv

På norsk er CEO daglig leder, mens CFO er finanssjef.

Berg har ifølge ei pressemelding industriell og finansiell erfaring og kompetanse etter mange års arbeid med ulike industriselskaper, og bakgrunn fra lederskap innen strategi- og forretningsutvikling.

Berg uttaler at dette er en oppgave han er toppmotivert for, og ser fram til å bidra i realiseringen av. Salmon Evolution flytter oppdrett fra hav til land, og bygger anlegget sitt på Indre Harøy i Hustadvik kommune.

– Det er kombinasjonen av å være først ute å reise et fullskala industrieventyr i denne størrelsesorden i Norge, og min lidenskap og erfaring innen sjømatsektoren, som er min største drivkraft og skaper entusiasmen i meg, sier Berg.

Med gjennomstrømmingsteknologi med gjenbruk vil Salmon Evolution optimalisere produksjonen og dermed redusere den biologiske risikoen.

– Jeg har tro på prosjektet sett i lys av de utfordringer vi løser med hensyn til blant annet lus og sykdom, og miljøutfordringer – spesielt i forhold til slamhåndtering. Kontrollert produksjon på land åpner også opp for nye sirkulære muligheter, som igjen vil skape teknologiutvikling, arbeidsplasser, og gjenbruk av ressurser, sier en engasjert leder.