NHO-lederen i Møre og Romsdal: – Vi er skuffa i dag

Espen Remme, regiondirektør i NHO, hadde håpet på mer til samferdsel og flere konkrete lovnader til maritim næring.

Hadde forventet mer: Espen Remme, regiondirektør for NHO i Møre og Romsdal, hadde håpet på mer til både samferdsel og maritim næring, men forsikrer at de kommer til å fortsette jobben.  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

– Etter det store og tunge arbeidet maritime næringa og NHO har gjort knyttet til å framføre behovet for en grønn, maritim omstillingspakke, så er vi er skuffa i dag. Vi ser at regjeringa viser til revidert statsbudsjett og tiltakspakke tre fra juni. Der godtgjorde de 744 millioner til omstilling av nærskipsfarten og andre tilskuddsordninger. Jeg hadde forventet at ombygging til grønne energibærere på skip, eventuelt en kondemneringsordning, ville være omtalt. Næringsministeren viser til stortingsmelding om maritim næring som kommer seinere i år som skal peke retning for maritim næring, sier Remme, som hadde store forhåpninger om konkrete bevilgninger i budsjettforslaget som ble lagt fram onsdag.