Niende generasjon Avdem med populær nyvinning:

Osteeventyret ved vegen

Fjellgarden Avdem i Lesja har vært drevet av samme slekta siden 1700-tallet. I dag lager de oster i verdensklasse og trekker tusenvis til den nye og moderne ostekafeen tett ved bilvegen. Deriblant tallrike hyttefolk og vegfarende fra Sunnmøre.

Nytt, lyst og landlig: Anna Haugstad Avdem (29) er daglig leder for Avdemsbue med butikk og kafe. I fjor åpna storsatsinga Osten: Et nybygg forma som en rund ost, med utsikt til gårdene og interiøret med elementer fra Frankrike og Italia. Her kan du spise pizza eller vafler med lokale oster, eller bare drikke en cappuccino med melk fra kuene som beiter på jordene nedenfor.   Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Anna Avdem, niende generasjon Avdem og odelsjente til garden, var bare 24 år da hun overtok drifta av den gamle landhandelen Avdemsbue, som ligger rett overfor garden deres.