Kan revolusjonere flere fiskerier med bærekraftig agn

Ecobait AS har utvikla et effektivt agn til bruk i krabbe- og snøkrepsfangst. Flere lokale fiskebåtredere har investert penger i selskapet, som skal styrke autoline- og teinefiskerienes bærekraft og lønnsomhet.

Har fått forskningsstøtte: «Vi vil takke Norges Forskningsråd for støtten, og våre samarbeidspartnere for det omfattende arbeidet som er lagt ned innen uttesting i storskala line og teinefiske over flere år, sier daglig leder i Ecobait AS, Ole Petter Humborstad i ei pressemelding.  Foto: Gjert Myrestrand (arkivbilde)

Næringsliv

– Økt bruk av line og teine som fangstform er en ønsket utvikling i det norske fiskeriet både av miljøhensyn og av kvalitetshensyn, sa daglig leder i Ecobait, Ole Petter Humborstad i Fjordenes Tidende tidligere denne uka.