Se den nye skipsbroen til Rolls-Royce

Det første skipet med nyvinningen utviklet på Sunnmøre er klar for oppdrag.
Næringsliv

Det første offshoreskipet som tas i drift med den nye broløsningen fra Rolls-Royce er kommet til norske farvann. Nyvinningen som går under navnet «Unified Bridge», er utviklet av Rolls-Royce på Sunnmøre.

Følg smp.no på Facebook

– Tilpasset mennesket

Løsningen er installert på plattformforsyningsfartøyet «Stril Luna». Skipet ble nylig overlevert til Stavanger-rederiet Simon Møkster Shipping, og ankom oljebyen natt til torsdag.


Kontrakt på ny type skipsbro

– Dette er fremtidens skipsbro, ifølge Rolls-Royce.

– «Unified Bridge» er et fysisk arbeidsmiljø på broen som er tilpasset mennesket og menneskets naturlige bevegelser. Mannskapet opplever at alle skjermer, instrumenter, hendler og knapper er utformet og plassert slik at de har full oversikt og kan ha lange arbeidsøkter uten å kjenne belastninger. Dette medfører sikrere og mer effektive operasjoner, skriver selskapet i en pressemelding.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Spent på tilbakemeldingene

PSV-en som er av designtypen UT 776WP, har som navnet tilsier også fått den nye baugløsningen fra Rolls-Royce. Den bruker wave-piercing-teknologi, ikke helt ulik X-bow-en fra Ulstein-gruppen.

Skipet går snart i en langtidskontrakt for Statoil, og Rolls-Royce-miljøet er spent på tilbakemeldingene når skipet kommer i drift.

Stavanger-rederiet har også et tilsvarende skip under bygging som skal leveres i 2016. Begge fartøyene er bygget ved Astilleros Gondán-veftet i Spania.