Vard-skip fikk pris

Det Vard-bygde skipet MS «Scandi Africa» er valgt til Årets skip.

«Scandi Africa». Pressefoto 

Næringsliv

Kåringen ble gjort i nærvær av HM Kong Harald under åpningen av den store varemessa Nor-Shipping i Lillestrøm i formiddag. Selve overrekkelsen ble gjort av næringsminister Monica Mæland.

Tre manns jury


Vann pris for neste generasjons skip

Hekkutforminga X-Stern frå Ulstein vart tildelt ‘Next Generation Ship Award 2015’ på Nor-Shipping-messa sin opningskonferanse i Lillestrøm.

Det er det maritime magasinet Skipsrevyen som står bak tildelingen, som har vært foretatt siden 1997. I juryen sitter foruten redaktør Asle B Strønen, også tidligere adm.dir. i Norges Rederiforbund, Rolf Sæther og adm.dir. Birger Skår i salgs- og markedsorganisasjonen Norske Skipsverft. Leserne av bladet har vært med på kåringen.

Dof-eid

Skipet «Scandi Africa» er tegnet av Vard i Ålesund bygget ved Vard Søviknes til DOF Subsea Rederi. I sin begrunnelse sier juryen at «Skandi Africa» med sine dimensjoner og kapasiteter åpenbart er et unikt skip. Det kan operere på havdyp ned til 3.000 meter.


Sjå den nye akterenden til Ulstein

Lanserer X-Stern Extender. Moonpool kan køyrast ut frå resten av skroget.

Hun omtales som en ekstremvariant innen sitt segment hvor rederi, designer og byggeverft forener state-of-the-art teknologi med menneskeskapte visjoner, heter det blant annet i begrunnelsen.

Varierte oppgaver

Juryen fremhever at skipet kan utføre varierte oppdrag.

«Skandi Africa» er som Ship of the Year 2015 en verdig vinner av Ship of the Year 2015, heter det i begrunnelsen.

Jubileum

Varemessa Nor-Shipping markerer i år 50 års jubileum, og nærmere tusen utstillere fra hele verden viser seg fram på 22.500 kvadratmeter messehaller.

Sunnmørsposten kommer med mer fra Nor-Shipping denne uka

Ulstein Group har varsla at de kommer med nye ideer og produkt denne uka. Det blir også kåra en vinnar i klassen «Neste generasjons skip». Her er både X-Stern fra Ulstein og Vindskip fra Lade nominert.