- Universitetene klarer ikke henge med

- Vi har fått en utrolig mismatch mellom universitetsutdanning og geografien mellom universitetene og næringa, sier Hans Petter Hildre.

Da Erna Solberg besøkte NMK, fikk hun høre at det er utrolig viktig å trekke sammen med den regionen som kan spille på lag med næringslivet.  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Da Erna Solberg  besøkte  Ålesund i dag (fredag), møtte hun flere representanter fra Høgskolen i Ålesund, Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK), Ålesund Kunnskapspark og lokale gründere. Deriblant dekan på Høgskolen i Ålesund, Hans Petter Hildre.

Han pekte på at  Norge har tre næringsklynger med global konkurransekraft: den marine, den maritime og olje og gass.

- De siste tre årene er disse klyngene blitt utrolig sterke. Næringsgeografien her i landet er blitt helt endra. Men universitets- og høgskolegeografien ser helt annerledes ut. Universitetene svikter med å følge med. Det ser ut til at denne mismatchen mellom universitet, høgskoler og næring har økt utrolig mye på grunn av at disse næringene er utrolig dynamiske i disse klyngene med økende utfordringer og problemstillinger, sier Hildre.

- Vi skal ikke sutre. Vi er så svineheldig å være en del av den sterkeste maritime klyngen i verden. Men det er faktisk industrien som holder liv i oss og holder laboratoriene oppe. Uten dem var vi overhode ikke i stand til å overleve, sier han.

Se også:
Erna fant drømmeskolen i Ålesund
Lokalmat og fiskesprell på Matfestivalen
Se Erna og Gunvor i diskusjon om Hafast

Les nyheter fra næringslivet på smp.no