Skal kåre årets Nyskaper

– Nordvestlandet er den mest nyskapende regionen i landet, og det ønsker vi å løfte fram gjennom å dele ut Nyskaperprisen, sier redaktør Hanna Relling Berg som er formann i juryen.

Vi ønsker å vise fram at det skjer mye spennende rundt omkring i bedriftene, sier redaktør Hanna Relling Berg og Kjell Sandli i Næringsforeningen, som står klar med pokalen til årets Nyskaper.  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Torsdag kveld blir det utdeling av Nyskaperprisen i kantina på Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK).

– Alle er velkommen, sier Relling Berg. De som ønsker det får anledning til å se en av verdens mest avanserte simulatorer.

Arrangementet har vokst seg større og i år markeres det på NMK med kaffe og kake og konsert med The Brazz Brothers og Trio Preto. Det blir korte innlegg fra Ålesund Kunnskapspark ved Hans Petter Hildre, professor ved Høgskolen i Ålesund, og prosjektleder inkubator, Trond Lervik. Videre skal direktør for Møreforsking, Elisabeth Maråk Støle, snakke om hvordan Møreforsking kan bidra til å gjøre regionen mer innovativ. 

De nominerte

De tre nominerte bedriftene får også presentere seg. De er:

PatoGen, Ålesund: Påviser lakselus
Les mer her: – Nå rigger vi for videre vekst

B&B Consult, Ålesund. Er rådgiver innen legionellaforebygging.
Les mer her: Eksplosiv start for gründerbedrift

Rom & Tonic, Ålesund/Oslo: Produserer lyddempende ullfilt.
Les mer her: Ull er ikke et salgsargument
– Dette er ull fra to sauer i Mongolia

– Bakgrunnen for prisen er at vi ønsker å oppmuntre og stimulere til nyskaping. Vi ønsker både å oppmuntre til å skape egne virksomheter, men også å stimulere til nytenkning innenfor bedriftene. All innovasjon må ta hensyn til miljøutfordringa og tenke miljøsatsing. Med i juryen har vi også professor i miljøledelse ved NTNU, Annik Magerholm Fet, som skal snakke om miljøsatsing, opplyser Relling Berg.

Det er femte året på rad at Nyskaperprisen deles ut. De som har fått den til nå er Odim, Jets Vacuum, Runde Miljøsenter og Farstad Shipping. I år er det fjorårets prisvinner, Farstad Shipping, som skal overrekke prisen.

Bak Nyskaperprisen står Sparebank 1 SMN, Sparebanken Møre, Nordea, Ålesund Kunnskapspark, Næringsforeningen og Sunnmørsposten.