"Far Sigma" døpt på Langsten

Gudmora har vokst opp på verftet.

"Far Sigma" er skapt av den maritime klyngen. Trykk på bildet for å lese saken. 

"Far Sigma" døpt på Langsten.  

Hege Anita Akselvoll.  

Næringsliv

SJEKK GRAFIKK: Se hvem som leverte hva til Far Sigma her

Hun har tråkket på Langsten verft siden hun var lita jente. For første gang er hun gudmor for et skip som er blitt bygd der.

- Det er en stor ære. Jeg trodde ikke det kunne være sant da Karl Johan Bakken fra Farstad Shipping ringte og spurte meg, sier  Hege Anita Akselvoll til smp. no.

I ettermiddag fikk hun ønske "Far Sigma" til lykke på alle hav under en høytidelig seremoni på Vard Langsten i Tomrefjord.

Farstadskipet et det sjuende av en serie på åtte ankerhåndterere som blir levert fra Vard-verftet i Vestnes. Den siste i serien blir levet senere i vår.

Fra barndommen

Hege Akselvoll er informasjonssjef i Vard, men har vært nært knyttet til hjørnesteinsbedriften i Vestnes siden hun var lita jente. Faren Sigbjørn Akselvoll har vært svært sentral i en årrekke med å trekke byggingen av avanserte slip til verftet under skiftende eiere.

- Jeg var fem år første gang jeg husker en skipsdåp på Langsten, og siden da har de fremstått som helt spesielle for meg, sier gudmora, som nok vil følge ekstra med "Far Sigma".

- På tide

Administrerende direktør Karl Johan Bakken i Farstad shipping sier til smp.no at det var på tide at Hege Anita Akselvoll ble gudmor.

Skipet skal kunne operere ankere på svært store dyp, i første omgang på spotmarkedet i Nordsjøen.

Rederen Farstad shipping har fylt skipet til randen med utstyr fra Nordvestlandet og er dermed en stor bidragsyter for å utvikle det maritime klusteret på Sunnmøre.