Selje:

Ervik Havfiske vil bygge to nye linebåter

Ervik Havfiske i Selje planlegger bygging av to autolinefartøy, ett for drift i Norge og ett for tannfiske i Sørishavet, skriver FiskeribladetFiskaren.

– Det er blitt gunstigere å bygge i Norge nå på grunn av mye ledig kapasitet ved verftene, sier driftssjef Stig Ervik i Ervik Havfiske. 

Fiskeri

– Jeg kan bekrefte at vi har tegnet fartøyene og er nå igang med en anbudsrunde med tanke på å finne byggeverft. Det blir trolig tatt en avgjørelse i saken senest i mai, sier driftssjef Stig Ervik i Ervik Havfiske.

Stig Ervik sier til FiskeribladetFiskaren at det ikke blir bygd en ny «Frøyanes» med avansert fabrikk om bord for produksjon av middagsretter og hermetikk.

– Det går vi bort i fra og beveger oss tilbake til produksjon av rundfryst hel fisk uten innmat. Trenden i det europeiske markedet er at etterspørselen etter slik fisk øker.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Ervik sier det blir en gevinst å bygge to fartøy samtidig med bestilling av mye av det samme utstyret til begge fartøy.

– Det er blitt gunstigere å bygge i Norge nå på grunn av mye ledig kapasitet ved verftene. Den lave kronekursen er ikke bare av det gode fordi mye av utstyret kjøpes i for eksempel dollar og dermed trekker totalprisen opp i norske kroner. Det gunstigere å bygge nå enn tidligere og ikke minst gunstigere å bygge to i stedet for ett fartøy, sier Stig Ervik.

Offshorearbeidarar strøymer til fiskeri

Fiskebåtreiarar opplever auka pågang frå offshoretilsette som ønskjer seg jobb i fiskeri.


Les flere nyheter om næringslivet på Nordvestlandet.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Fiskeri