Ny kontrakt på stor-tråler

Skipsteknisk skal designe en ny fabrikktråler for et rederi på New Zealand. Flere lokale selskap skal levere utstyr.
Fiskeri

Rederiet Selord group på New Zealand offentliggjør i dag skipsbyggekontrakten på sin nye tråler med design ST-118. Tråleren skal bygges ved Simek i Flekkefjord for levering våren 2018. Kontraktens samlede verdi ligger i størrelsesorden 400 millioner kroner, opplyser Skipsteknisk i en pressemelding.

Sealord Group en av de største aktørene inne fiskeri og sjømat på den sørlige halvkule.

– Med en planlagt kapasitet på hele 20.000 tonn per år, vil nybygget være en særdeles effektiv fangst- og foredlingsmaskin. Utover bygging ved verft i Norge, er listen over norske leverandører, alt fra finans- til ulike utstyrsleverandører imponerende lang, skriver Skipsteknisk i en pressemelding.

Inge Bertil Straume i Skipsteknisk.  

Tråleren får en moderne fabrikk hvor all fangst vil bli tatt vare på i form av høyverdige produkter som filet-, hodekappet/sløyd-, rundfrosne produkter, eller i form av mel og olje produsert av restråstoffet om bord. Nybygget vil være et null-utslippsskip hvor all fangst blir tatt vare på og foredlet til kvalitets-konsum. Med sin over alt lengde på 82,9 meter og bredde på 17,0 meter, vil nybygget være New Zealands største fabrikktråler.

– For Skipsteknisk oppleves denne kontraktstildelingen som en stor anerkjennelse av det gode kundeforholdet som har vart over lang tid. Dette blir den fjerde tråleren som Skipsteknisk designer for Sealord-selskap i en periode på mer enn 20 år, sier salgssjef Inge Bertil Straume i Skipsteknisk.

Følg næringslivet på Nordvestlandet på NV24

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Fiskeri