Fiskerimessa går av stabelen tre dager i kommende uke med messe, konferanser og foredrag. Målet er at BlueFish skal arrangeres annethvert år.

Altså motsatt år av den store fiskerimessa NorFishing i Trondheim, som i sin tid ble etablert som en stiftelse av Fiskeridepartementet.

Ålesund et naturlig sted

– I lang tid har veldig mange  signalisert behovet for ei fiskerimesse i ålesundsområdet. Denne regionen er jo bygd opp på fiskeri både på land og sjø. Blant annet også CLS – Brødrene Sunde starta jo med notbøting og støping av garnkuler. Alt på Sunnmøre har bakgrunn i fiskeri.

– Dette gjør Ålesund til et naturlig sted for det nest største arrangementet for fiskerinæringa, påpeker John Breivik.

83 utstillere

7.000 invitasjoner er sendt ut, og 83 utstillere skal på plass. Her skal en blant annet finne alt en måtte trenge til fiskefartøyet.

Arrangørene venter 3-5.000 besøkende.

Det har meldt seg deltakere fra Russland, Spania, Danmark, Island, Færøyene og Sverige.

Åpnes av næringsministeren

Det foregår både i storhallen i Ålesund, på NMK og på Scandic Parken Hotel.

Næringsminister Monica Mæland skal stå for åpninga av messa. Det blir blant annet  også foredrag av viserektor ved NTNU, Annik Magerholm Fet.

– Vi er veldig stolte over å ha fått med NTNU. Dette er en gylden anledning til å vise fram ulike fagfelt. En av de fire bærebjelkene til NTNU er nettopp havrommet. Hit kommer akademisk personale og rundt 200 studenter som får oppgaver de skal løse basert på prinsipper bak studentbedrifter. På kvelden blir det premiering og studentarrangement på Terminalen, forteller Breivik.

– Jan Johansen, en gammel notbas, skal sende et SOS fra havet. Om makrellen som spiser opp det meste av yngelen i fjordene. Om den sprer seg til Barentshavet blir det verken sild eller torsk igjen, legger John Breivik til.