Global Fish skal bruke opp mot 270 millioner kroner i Rogaland. En tidligere ferjeterminal på Eigerøy skal snart bli mottaks- og prosessanlegg for fisk, melder Dalane Tidende. Firmaet satser særlig på makrell og sild.

Det er 25 år siden sist det ble bygd et slikt anlegg fra «scratch» i Norge, ifølge Jan Otto Hoddevik, som er salgs- og markedsføringssjef og en av de største eierne.

– Egersund ligger nær fiskefeltene vi er interessert i. I tillegg er det litt roligere her enn i den pelagiske næringen i Ålesund. Der er det mange som slåss og litt mer kaotisk, sa Hoddevik på en pressekonferanse denne uka.

Det komplette anlegget, inkludert fryselager, skal bli på mellom 12.000 og 14.000 kvadratmeter. Frysekapasiteten blir på cirka 1.200 tonn fisk i døgnet.

Beinfri makrell

Hoddevik sa også at de vil inn i det japanske markedet med beinfri filet.

– Vi har utfordret leverandørindustrien på utstyr som tar ut beina og håper å få den typen maskiner på plass raskt, opplyste Hoddevik.