I februar varslet det kriserammede Farstad Shipping at de hadde fått på plass en restruktureringsavtale, og at selskapet slår seg sammen med John Fredriksens Deep Sea Supply og Solstad offshore som kontrolleres av Kjell Inge Røkke. Det nye selskapet skal hete Solstad Farstad, og får hovedkontor på Solstad i Rogaland.

De tre selskapene er i en prosess med å få ferdig et forslag til hvordan fusjonen skal gjøres, og planen er nå at styrene skal treffe en beslutning innen slutten av mars. Farstad forventer at sammenslåinga fullføres i løpet av første halvår av 2017, skrev selskapet i en børsmelding mandag kveld.

Farstad skal hente inn 650 millioner kroner i en reparasjonsemisjon, hvor 50 prosent er garantert av de nye eierne, skriver Dagens Næringsliv tirsdag kveld. Blir restruktureringen vellykket kan operasjonen bli lukrativ for toppen:

Toppsjef Karl Johan Bakken kan få et honorar på inntil 3,54 millioner kroner, mens finansdirektør Olav Haugland kan få hele 7,6 millioner kroner i honorar.

Bonusene skal utbetales dersom restruktureringen av selskapet ender med en «sunn finansiell løsning» innen 30. april, ifølge emisjonsprospektet som kom med børsmeldinga mandag kveld.

Haugland sier til Dagens Næringsliv at han ikke ønsker å kommentere den mulige bonusen. Bakken svarte ikke på avisas henvendelser tirsdag ettermiddag.

Kommentar: Sunnmøre strippes for viktig makt