Torsdag ble det klart at det ikke blir noen avtale mellom Farstad Shipping og Siem Industries om en refinansiering av rederiet.

Farstad-direktør Karl-Johan Bakken er torsdag på reise og hadde liten tid til å snakke om framtida til selskapet. I en kort samtale før han bordet et fly, kunne imidlertid Bakken fortelle at Farstad nå jobber mot et mål om at rederiet fortsetter på egen kjøl.

– Løsningen vi jobbet med sammen med Siem fikk ikke den nødvendige tilslutningen. Nå har vi fått støtte fra kreditorene til å jobbe videre med en løsning som har som utgangspunkt at Farstad står på egenhånd, sier Bakken.

Vil ikke kommentere Aker-utspill

Bakken vil verken kommentere utspillet fra Aker-sjef Øyvind Eriksen om at Farstad er velkomne til forhandlingsbordet, eller hvilke andre partnere som eventuelt kan være aktuelle.

– Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi føler det er modent for det åpne markedet, sier han.

Les siste saker om Farstad her

Gjeldsordning ut måneden

I første omgang har rederiet ut denne måneden på seg, før avtalen med kreditorene om at de slipper å betale på gjelda, går ut. Denne såkalte stand still-avtalen har imidlertid blitt forlenget en rekke ganger tidligere.

Bakken vil ikke lette på sløret om hva som skar seg med Siem-avtalen, men bekrefter at de har presentert mulige løsninger for alle involverte parter.

– Vi har jobbet med skissen lenge, så det er konkrete ting vi har snakket om, legger han til.

Bakgrunn:

Farstad-Siem-avtalen gikk i vasken

Aker inviterer Farstad til forhandlinger (for abonnenter)

Analytiker: Derfor strandet Farstad-avtalen (for abonnenter)

– Det store bildet er uforandret

Analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities sa til smp.no tidligere torsdag at han mente økt oljepris de siste ukene har gjort individuelle løsninger mer aktuelle.

Bakken er imidlertid forsiktig når han svarer på spørsmålet om hvordan handlingsrommet til rederiet har utviklet seg siden Siem-forhandlingene startet.

– Om vi ser på offshoremarkedet generelt og utnyttelsen av flåten globalt, så har ikke situasjonen endret seg betydelig siden den gang. Samtidig er det selvsagt ikke negativt at vi har fått de beslutningene som har skjedd i OPEC-regi og konsekvensene av dette. Men vi mener det store bildet fortsatt er uforandret, sier Bakken.

(saken fortsetter under)

Kursnedgang

Aksjekursen på Oslo Børs stupte med rundt 20 prosent umiddelbart etter nyheten ble kjent, men hentet seg inn noe. Tidlig torsdag ettermiddag var kursnedgangen for dagen på drøyt 14 prosent.

Børsverdien på selskapet er nede i 130 millioner kroner etter at aksjen har falt med nær 80 prosent i løpet av det siste året.

Farstad som har drøyt 1700 ansatte globalt, har nå 55 skip i flåten.